Piëmonte is met name  bekend voor het heerlijke eten en de wijn. Naast authentieke dorpjes, kastelen, heerlijk Italiaans eten en wijngaarden, vindt u er prachtige panorama zichten op de mooie natuur, meren en rijstvelden.  Een prachtige landschap, met de Alpen bergen die overgaan in de Po-vlakte met haar rijstvelden. Het is de perfecte plek voor een heerlijke vakantie.  Casa Designo verwelkomt u graag in uw verblijf.

De streek is prachtig en rijk aan kunst- en cultuurschatten. U kunt hier nog ongestoord genieten van natuurschoon zonder massatoerisme.

Beste reistijd

Piëmonte heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn aangenaam warm en de winters zacht. De beste reistijd is van april tot en met oktober. In de winter is het echter ook fantastisch om hier de bergen te bezoeken of te gaan skiën in een van de vele wintersportplaatsen van Noord Italië. Onze woning zit op slechts 1,5 reistijd van Courmayeur, een prachtig skidorp.

STREKEN VAN PIËMONTE

Langhe – Dit is een schitterende wijnstreek waar vooral de rode wijn bekend van is. De absolute trots van dit gebied is de Barolo, de koning van de wijnen.

STEDENTRIPS PIËMONTE

De steden in Piëmonte hebben een compleet andere bouwstijl dan in de rest van Italië. Zo is er in Turijn vooral barok en in andere steden veel Franse invloeden.

Turijn – heerlijk wandelen over de Via Roma die dwars door de oude stad loopt;

Vercelli – prachtige glinsterende watervakken waar rijst wordt geteeld; en mooie architectuur en gebouwen

Susa –  met een adembenemend middeleeuws centrum.

Biella – mooie luxe winkels , goede restaurants en bars en mooie architectuur

STRANDEN IN PIËMONTE

De stranden van Piëmonte vindt u voornamelijk rondom de meren zoals aan het Lago Viveronne en Lago Maggiore. Er zijn mooie zandstranden en hier kun je zwemmen of watersporten in het heldere water. Rondom het meer staan prachtige klassieke villa’s uit de 19e eeuw.

In en rondom onze vakantiewoning zijn er volop leuke activiteiten in Piëmonte te ondernemen. Vanaf de woning zijn diverse excursies makkelijk te bereiken met de auto. Zoals de  bezienswaardigheden  Valle d’Aosta, Courmayeur, Milaan, Turijn, Meren (lago Maggiore, lago Viveronne,  Como meer, Lago d’Orta), Langhe en Monferrato.

WANDELEN

Prachtige natuur wandelingen kun je maken in Parco Nationale del Gran Paradiso. Dit is een gebied met schitterende bergen en weiden.

E-BIKE

Go2Piemonte  biedt elektrische fietsen  te huur aan.  Na uitleg kunt u genieten van de mooie fiets routes met bezienswaardigheden en leuke restaurants. Fiets  naar Alba, Nizza Monferrato, of Asti en geniet van de ongerepte natuur en oude steden.

Een scooter (Vespa) kunt u huren via : www.piemonterent.com

GOLF

Golfen kan op meerdere banen in de omgeving.

  • Golf club Cavaglia* (golfclubcavaglia.it)
  • Golf Club Salasco
  • Golf Club Villa Carolina (36 holes) www.golfclubvillacarolina.com)
  • Golf Margara Club (36 holes) www.golfmargara.it
  • Golf Club Biella La Betulla (18 holes) www.golfclubbiella.com
  • Golf Club Monferrato (18 holes) www.golfclubmonferrato.it
  • Golf Club Valcurone (18 holes) www.golfvalcurone.com
  • Golf Club La Serra Valenza (18 holes) www.golflaserra.it

*Bij golfclub Cavaglia kunt u golf clinics volgen waar tevens een golf pro is die dit in het Engels kan verzorgen. Deze golf club zit vlakbij de woning en daarnaast is op half uurtje rijden een mooie golfclub bij Biella.

DE ITALIAANSE KEUKEN

Lekker eten (o.a. truffels van de streek, verse vis en schaaldieren uit de, biovlees), heerlijke wijnen, leuke restaurants en met een goede prijs kwaliteit verhouding. Bezoek een van de grote versmarkten met in Turijn de grootste markt van Europa.

SHOPPING

Prachtige mode winkels in Turijn, Biella en Milaan en Italiaanse outlets voor de modeliefhebbers. Daarbij is een bezoek aan The Style Outlets Italy zeker de moeite waard. Meer info over de deze outlet is te vinden op: https://vicolungo.thestyleoutlets.it/en

Op minder dan een halfuur van de bergen en van de meren 45 minuten of korter.

OP DEZE DAGEN ZIJN VEEL WINKELS EN RESTAURANTS GESLOTEN

  • 1 januari Nieuwjaarsdag;
  • 6 januari Driekoningen;
  • Eerste en Tweede Paasdag;
  • 25 april Bevrijdingsdag;
  • 1 mei Dag van de Arbeid;
  • 2 juni Dag van de Republiek;
  • 15 augustus Ferragosto;
  • 1 november Allerheiligen;
  • 8 december Maria’s Onbevlekte Ontvangenis;
  • 25 december Eerste Kerstdag;
  • 26 december Santo Stefano.

Op de website Ciao Tutti is een mooie interactieve kaart te vinden met de mooiste bezienswaardigheden. (https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/piemonte/ontdek-de-mooiste-plekken-van-piemonte/)

"Pak de auto of fiets en geniet van het prachtige panorama uitzicht op de bergen en natuur zodra je het dorp uitrijdt."

Culinaire uitstapjes

De omgeving van Piemonte staat bekend om haar vele wijngaarden. De Barolo wijnen komen uit dit gebied en u heeft diverse mogelijkheden voor een wijnproeverij. Rond Cuneo groeien de beroemde witte truffels. Piëmonte, biedt een overvloed aan bijzondere streekproducten en een prachtige barokstad namelijk Turijn.

In de directe omgeving van de woning zijn volop oude stadjes. Pak de auto of fiets en geniet van het prachtige panorama uitzicht op de bergen en natuur zodra je het dorp uitrijdt. Onderweg zie je hoe de risotto rijst groeit.

FOOD EN WIJN EXCURSIES

Vercelli heeft veel wijngaarden met de beste wijnen ter wereld. Daarnaast wordt in Monferrato met name de Barbera wijn verbouwd. In de provincie Vercelli zijn er veel wijngaarden, die u graag de wijnen persoonlijk laten keuren en die hier te koop zijn. Ook slow food en 20 michelin sterren restaurants vindt u terug in Piëmonte zoals o.a. Regallo en Matteo Caffe e Cucina.

TRUFFELS ONTDEKKEN

Vanaf half oktober is het de tijd om truffels te zoeken. Het “witte goud” wordt de witte truffel van Alba genoemd. In Alba is er vanaf half oktober ieder weekend de truffelmarkt. Het is leuk om onder leiding van een “trifolao” met zijn hond truffels te  zoeken. Het is fantastisch om te zien hoe de hond de truffels ontdekt en hoe die ze uit de grond krijgt.

 

Restaurants die aan te bevelen zijn:

  • Venus in san Giulio met uitzicht op Orta meer restaurant met panorama view
  • Eataly slow food met delicatessen winkel erbij. Deze keten is oa. in Milaan en Turijn gevestigd
  • Vercelli biedt zeer ruime keuze aan diverse restaurants net als Biella

Wintersport, ski gebieden in Piemonte vanuit San Giacomo Vercellese

Piemonte ligt op slechts een uurtje rijden en is 1500 meter, er is ook een prachtige weg erheen met panorama zicht met niet voor niets de naam Panoramica Zegna.

In totaal zijn er zo’n 48 skigebieden in Piemonte, met 1.243 kilometer piste. Deze skigebieden hebben in totaal zo’n 269 skiliften. Wij verheugen u op uw verblijf en wensen u veel plezier bij het skiën in Piemonte!

Enkele aanraders:

Valsesia ;Alpe di Mera, Alagna

De Mottarone berg is een 1491 meter hoge berg en  heeft 7 skiliften voor 17 km actieve skipistes.

Naast andere attracties is er ook Alpyland, de railbob met adembenemende uitzichten, deze is het hele jaar geopend voor jong en oud. Voor fijnproevers zijn er volop tavernes om de lekkernijen te proeven en te genieten van verschillende traditionele huisgemaakte gerechten gemaakt met typische producten uit de streek.

De bergtop kan worden bereikt via twee wegen: de provinciale weg 41, die langs Armeno, en “La Borromea loopt of via de tolweg ,  die omhoog gaat vanaf de Alpino plek langs de oostkant.

De top  van de Mottarone kan ook worden bereikt via de kabelbaan Stresa-Alpino-Mottarone, deze begint vanaf Piazzale Lido, in Carciano, (een dorp bij Stresa) en bereikt in ongeveer twintig minuten een plateau nabij de top van Mottarone. Er is  ook nog een stoeltjeslift die vanuit het aankomststation van de kabelbaan verbindt met de top van de berg.

De beste skigebieden in Piemonte zijn ondermeer “het skigebied Via Lattea – Sestriere/Sauze d’Oulx/San Sicario/Claviere/Montgenèvre”. De grootste skigebieden hebben tot 400 kilometer (Via Lattea – Sestriere/Sauze d’Oulx/San Sicario/Claviere/Montgenèvre). De hoogste skigebieden in Piemonte hebben een hoogte van 3.275 meter (Alagna Valsesia/Gressoney-La-Trinité/Champoluc/Frachey (Monterosa Ski).  En skigebied Mondolè Ski – Artesina/Frabosa Soprana/Prato Nevoso voor uw gezin met een goede prijs kwaliteit verhouding.

× Hoe kan ik je helpen?